UUTISIA RSS

Fiksu liikkuminen Kuopiossa ja Jyväskylässä

Fiksu liikkuminen Kuopiossa ja Jyväskylässä

13.5.2019
Kuopio ja Jyväskylä kuuluvat molemmat resurssiviisaiden edelläkävijäkuntien Fisu-verkostoon. Molemmissa kaupungeissa on satsattu paljon fiksuun liikkumiseen.
Kylän kattaus – logo

Jyväskylä: Kylän Kattauksen ruokastrategian mukaan ruokapalvelut tuotetaan kestävästi ja vastuullisesti

7.5.2019
Jyväskylän kaupungin ruokapalveluita tuottavan Kylän Kattaus -liikelaitoksen tavoitteena on toimia terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä yhtenä painopistealueena resurssiviisas ja eettinen toiminta.
Kaupunkiviljelyä Jyväskylässä

Kaupunkiviljelyä Jyväskylän Kankaan yhteispihoilla

7.5.2019
Jyväskylän Kankaan yhteispihoista ja muista ulkoalueista päästään nauttimaan entistä paremmin tulevana kesänä. Valmiina tai viimeisteltävä on useita kohteita, joista kasvitettu hulevesikanava, Tourujoen rannan kävelytasanne ja jättimäiset keinut tarjoava puistoalue, ovat kenelle tahansa iltakävelykohteen arvoisia paikkoja. Oman mausteensa iltakävelyihin tuo Kankaan prosenttikulttuurikohteet unohtamatta mainiota Kankaan Taika-mobiilipeliä.
Kaikki uutiset

TietoaFisusta_NIUKKUUS_536x303

 

Uudet Fisu-kunnat valittu

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Nykyisin verkostossa on yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa.

Puhdasta elinvoimaa ja edelläkävijyyttä

Fisu-verkosto on resurssiviisaiden edelläkävijäkaupunkien ja -kuntien osaamisyhteisö. Autamme jäseniämme kehittämään uusia vähäpäästöisiä toimintatapoja ja ratkaisuja, jotka rakentavat kestävää hyvinvointia ja kasvua paikallisiin vahvuuksiin perustuen.

"Haluamme tehdä yhteistyötä edelläkävijäkuntien kanssa." Kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylä

 

"Vahvuutemme on uusiutuvan energian tuotannossa." Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenranta

 

"Tulemme ulottamaan resurssiviisauden kaikkiin toimintoihin." Kehittämispäällikkö Risto Veivo, Turku