UUTISIA RSS

FISU-Podcast 29.10.2019

FISU-podcast – Turku ja Ii ilmastopositiivisuuden asialla

5.11.2019
Resurssiviisaiden edelläkävijäkuntien Fisu-verkostoon kuuluvissa Turussa ja Iissä uskotaan ilmastopositiivisuuteen ja kestävään kehitykseen.
FRUSH-logo

Forssan FRUSH-tapahtuma kiinnosti yleisöä

28.10.2019
Kiertotalouden kasvuyritys- ja start up-tapahtuma FRUSH järjestettiin Forssan Kehräämöllä 18-19.2019. Tapahtuma keräsi reilut 1 100 osallistujaa yli 30 eri maasta. Kotimaiset osallistujat jakautuivat melko tasaisella osanottajamäärällä, kolmasosa kutakin, julkisen, yksityisen ja opiskelijasektorin kesken.
Riihimäki – Logo

Riihimäellä on laadittu aiesopimus Fortumin kanssa yhteisestä kehittämistyöstä

21.10.2019
Riihimäen kaupunki ja Fortum Waste Solutions Oy ovat laatineet aiesopimuksen, jonka keskeisenä tavoitteena on uusien ja puhtaiden ratkaisujen kehittäminen ja käyttöön ottaminen. Riihimäen kaupungin strategian mukaan Riihimäki kehittyy pienimmän hiilijalanjäljen kaupunkina tiiviin kaupunkirakenteen sekä vahvan kiertotalousosaamisen johdosta.
Kaikki uutiset

TietoaFisusta_NIUKKUUS_536x303

 

Uudet Fisu-kunnat valittu

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Nykyisin verkostossa on yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa.

Puhdasta elinvoimaa ja edelläkävijyyttä

Fisu-verkosto on resurssiviisaiden edelläkävijäkaupunkien ja -kuntien osaamisyhteisö. Autamme jäseniämme kehittämään uusia vähäpäästöisiä toimintatapoja ja ratkaisuja, jotka rakentavat kestävää hyvinvointia ja kasvua paikallisiin vahvuuksiin perustuen.

"Haluamme tehdä yhteistyötä edelläkävijäkuntien kanssa." Kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylä

 

"Vahvuutemme on uusiutuvan energian tuotannossa." Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenranta

 

"Tulemme ulottamaan resurssiviisauden kaikkiin toimintoihin." Kehittämispäällikkö Risto Veivo, Turku