Ajankohtaista

UUTISET RSS

Talvinen katunäkymä

Ilmastotyö nivottava kuntien talousjohtamiseen

19.1.2021
Jotta kuntien ilmastotyö olisi systemaattista ja vaikuttavaa, se on nivottava osaksi kuntien talousjohtamista ja -prosesseja. Joulukuussa 2020 käynnistyneessä Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistetaan, kehitetään ja kokeillaan keinoja huomioida ilmastotavoitteet kunnan budjetoinnissa, investointien suunnittelussa, kannattavuusarvioinneissa sekä hankinta- ja investointipäätösten perusteluissa.
Reivi-banneri

Ilmastoreivit-webinaari – Yritysten ja kuntien ilmastoyhteistyö käyntiin

30.11.2020
Tule mukaan Ilmastoreivit-webinaariin, joka käsittelee kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyötä ja sen mahdollistamista monista eri näkökulmista. Tilaisuudessa saadaan tietoa kunnan yritysyhteistyön suunnittelemiseksi ja oppeja muiden kuntien kokemuksista sekä tuodaan myös esille yritysnäkökulma ilmastoyhteistyöhön.
Hyvinkään kaupungin logo

Hyvinkään kaupunki digitalisoi rakennuksiaan saavuttaakseen hiilineutraaliustavoitteet

20.11.2020
Hyvinkään Lämpövoima Oy ja Nuuka Solutions Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Projekti on osa konkreettista toimenpideohjelmaa, jolla Hyvinkään kaupunki tavoittelee 80 prosentin kasvihuonekaasupäästövähennystä vuoteen 2030 mennessä.
Luuppi-podcast -logo

Fisu-podcast − Kiertotalous täydessä vauhdissa Forssassa ja Riihimäellä

12.11.2020
Resurssiviisautta ja kestäviä ratkaisuja kehittävän Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) kunnat näyttävät esimerkkiä myös kiertotalouden käytännön sovelluksissa. Verkostoon kuuluu yksitoista kuntaa, joukossa Forssa ja Riihimäki, jotka ovat saaneet aikaan valtaisaa edistystä asiassa yhteistyössä alueensa yritysten kanssa.
Lisää uutisia