Ajankohtaista

UUTISET RSS

Mies läppärin ja laskimen kanssa

Motiva ja Suomen ympäristökeskus: Ilmasto- ja talousjohtamisen malli kaikille kunnille sovellettavaksi

25.1.2023
Resurssiviisaat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -kunnat ovat yhdessä rakentaneet mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi. Tämä tarjoaa kaikille kunnille apua siihen, kuinka ilmastotyö käytännössä sovitetaan kunnan vuosittaiseen taloussuunnitteluun ja -seurantaan.
Joensuun logo

Joensuun kaupunki liittyi kansainväliseen kestävän kehityksen ICLEI-verkostoon

21.12.2022
Joensuun kaupunki liittyi kansainväliseen kestävän kehityksen ICLEI-verkostoon kaupunginhallituksen päätöksellä KH 26.09.2022 § 348. ICLEI (Logal Governments for Sustainability) on kaupunkien ja kuntien kestävän kehityksen työtä maailmanlaajuisesti kehittävä ja koordinoiva verkosto. Verkostoon liittyminen on esitetty toimenpiteeksi Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelmassa 2022–2025. Joensuun jäsenhakemus hyväksyttiin ICLEI-verkostossa marraskuussa 2022.
Kunta on hidas laiva kääntää

Blogi: Kunta on hidas laiva kääntää

21.12.2022
Resurssiviisaiden edelläkävijäkuntien (Fisu, Finnish Sustainable Communities) kanssa on kaksi vuotta pohdittu ja kokeiltu, miten kuntajohtamista voisi kehittää niin, että ilmastotoimista saataisiin osa normaalia kunnan tekemistä.
Vuoden pyöräilykunta Kuopio 2022 lukuina

Pyöräliikenteen ratkaisut ja suositut kaupunkipyörät – Kuopio on vuoden pyöräilykunta 2022

20.12.2022
Pyöräilykuntien verkosto ry on valinnut Kuopion vuoden pyöräilykunnaksi 2022. Valinnan taustalla on kaupungin pitkäjänteinen työ pyöräilyn edistämiseksi. Investointitaso kestäviin liikkumismuotoihin on ollut korkea ja kuluvan vuoden osalta taso on arviolta 30 prosenttia yhdyskuntatekniikan investoinneista.
Lisää uutisia