Laskuri laskee pyöräilijät Palosaaren sillalla

Uutinen 17.5.2018 klo 10.00
Pyörälaskuri Tomi Kaunismäki – kuva Tiina Salonen
Kuva. Pyörälaskuria esittelee Vaasan kaupungin liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki – kuva Tiina Salonen


Vaasan kaupunki on asentanut Palosaaren sillan pyörätien varteen uuden pyörälaskurin. Pylväässä on näyttö, josta näkee, kuinka monta pyöräilijää on ohittanut paikan tänään. Laskuri kerää talteen myös koko vuoden pyöräilijämäärät.

– Laskuri ja näyttötaulu ovat hauska tapa tuoda esiin, kuinka kovia pyöräilijöitä vaasalaiset ovat. Haluamme tehdä pyöräilyn näkyväksi katukuvassa ja kannustaa pyöräilemään. Vaasassahan on todella kattava 200 kilometrin pyörätieverkosto ja lyhyet etäisyydet. Kaikki tekijät pyöräilykaupungiksi, liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki sanoo.

Kolme laskuria seuraavat pyöräilyn suosiota

Kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl kertoo, että Vaasassa on kaksi muutakin laskuria Vöyrinkadulla ja Sepänkyläntiellä, joissa ei ole näyttötaulua.

– Laskurien avulla voidaan seurata keskustan "kehän" pyöräilijämääriä sekä arvioida pyöräilymäärien kehitystä kokonaisuudessaan Vaasassa. Tämä on yksi keinoistamme mitata energia- ja ilmasto-ohjelman toimenpiteiden vaikutusta pyöräilyn edistämisessä ympäristöystävällisenä kulkutapana, Gröndahl kertoo.