Vaasassa huristellaan Muksubusseilla

Uutinen 12.4.2018 klo 10.00
Vaasan Muksubussi

 
Lähialueisiin tutustuminen saa Vaasan perhepäivähoidossa ja päiväkodeissa uusia mahdollisuuksia, kun kaupungissa otetaan käyttöön kaksi Muksubussia 18.4.2018 alkaen.

Muksubussit ovat sähköavusteisia polkupyöriä, joilla voi kuljettaa 4–8 lasta. Muk­su­bus­sil­la kul­ke­mi­nen on help­poa, haus­kaa ja tur­val­lis­ta. Kai­kil­la kyy­dis­sä ole­vil­la lap­sil­la on tur­va­vyö tai turvakaa­ri sekä pyö­räi­ly­ky­pä­rä. Pyö­ris­sä on säh­kö­a­vus­tus 25 km/h no­peu­teen saak­ka.

Muksubussi on yhden päiväkodin tai perhepäivähoitajan käytössä 2–3 viikkoa kerrallaan.

– Muksubussien käytöllä haluamme näyttää lapsille, että pyöräily on hyvä vaihtoehto autoilulle. Pyörällä pääsee tutustumaan laajemmin lähiympäristöön, ja perillä on enemmän aikaa liikkua ja leikkiä, palvelupäällikkö Ritva Lähde Vaasan varhaiskasvatuksesta kertoo.

Varhaiskasvatuksessa huomioidaan ekologisuus arjen valinnoissa ja opetetaan vastuullista suhtautumista luontoon ja ympäristöön.

– Muksubussin kyydissä istuessa luonto on lähellä ja matkan aikana voi katsella ja ihmetellä ympäristöä yhdessä toisten lasten kanssa, Lähde sanoo.

Muksubussit ovat käytössä seuraavat kaksi vuotta, jonka jälkeen mietitään jatkoa.

Hankinta liittyy Vaasan tavoitteeseen hiilineutraalista kaupungista vuoteen 2035 mennessä.