Ajankohtaista

UUTISET RSS

Kolikoita ja taimia

Oslo on ilmastobudjetoinnin edelläkävijä

16.9.2021
Oslo on maailman edelläkävijä kaupungin ilmastobudjetoinnin kehittäjänä ja kokeilijana. Suomen ympäristökeskus Syke ja Motiva selvittivät, mitä Oslossa on tehty talous- ja ilmastovaikutusten kytkemisessä osaksi talousjohtamista. Selvitys perustuu talous- ja ympäristöasiantuntijoiden haastatteluihin ja se toteutettiin osana Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) REETTA-hanketta.
Kädet, tabletti ja papereita pöydällä

Blogi: Tekemättä jättämisen hinta ilmastolle näkyväksi kunnissa

25.8.2021
Ilmastonmuutoksen hidastaminen edellyttää, että alamme mitata toimenpiteiden vaikuttavuutta muutenkin kuin eurojen kautta. Kunnissa tämä tarkoittaa ilmastovaikutusten huomioon ottamista kunnan talouden vuosisuunnittelussa ja seurannassa sekä hankintojen johtamisessa.
Joensuun ilmastovahti

Joensuun kaupunki julkaisi Ilmastovahdin, joka seuraa ilmastotoimien etenemistä

13.7.2021
Joensuun tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Hiilineutraalius saavutetaan vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 60 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Jäljelle jäävät päästöt sidotaan hiilinieluihin tai kompensoidaan. Joensuun ilmastovahti seuraa kaupungin ilmastotavoitteiden ja -toimenpiteiden etenemistä.
Ilmakuva Joensuun kaupungista

Joensuu valittiin vuoden 2021 ilmastokunnaksi!

3.6.2021
Kuntaliitto myönsi Joensuulle Vuoden ilmastokunta 2021 kunniamaininta -palkinnon. Kunniamaininta ja 3 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin Kuntien ilmastokonferenssi -virtuaalitapahtumassa 3.6.2021.
Lisää uutisia